Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Igår tillbringade jag flera trevliga timmar med Essie Weingarten. Ja, hon med nagellacken. Det var andra gången vi träffades och hon har en imponerande energi, charm och ett entreprenörskap utan dess like. Hennes lacker säljs på över 250 000 salonger i över 100 länder.

Lika imponerande är hennes lacker. Vinterns nyheter och klassiker visades upp. Mina naglar är nu dieselgröna (snubblande nära petroleumblå, men inte riktigt) i nyansen School of hard rocks. Vecka 44 finns den och fem andra juvelinspirerade färger på disk under namnet Cocktail bling.

Medurs från vänster: Essieklassikerna Allure, Russian roulette, Bahama mama och nagelvårdande produkter. De sistnämnda kommer att finnas att finnas i handeln efter nyår.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här