Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Idag hade 12 pr-byråer öppet hus, räknade en stylistvän ut. Jag hann inte ens att gå på de jag planerat in, men lite lyckades jag se ändå. Nedan är en rolig nyhet och tre sätt att göra gott och samtidigt ta hand om sig:

Till årskiftet kommer de här små roliga Color bugs från Kevin Murphy, perfekt för att temporärt färgdoppa hårtopparna. Avedas pink ribbon-version av deras bästsäljande Hand relief handkräm är både större än vanligt (fast det är en liten reseförpackning till höger, inte ordinarie storlek) och ger ett bra bidrag till bröstcancerforskning – till samma pris som vanligt. Bliwbubblar har fått ny skrud i oktober och en krona av de tolv som den kostar går till Rosa bandet. Fruit gorilla & friends lip balm är ekocertifierade och för varje tusen sålda adopteras en bergsgorilla i samarbete med The Dian Fossey Gorilla Fund.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här