Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Idag inleddes den föredömligt korta (kan inte alla arbetsveckor bestå av tre dagar?), men intensiva modeveckan här i Stockholm. Så här såg min dag ut:

Rodebjer öppnade modeveckan. Ganska lång, nästan rektangulär siluett och höga klackar (notera att skärpan är ähum, skickligt lagt på dem) matchades makeupmässigt av Anya de Tobons markerade indigosvärtade eyelinervingar.

Mina egna indigoblå (och sköna!) skor. Vis av erfarenhet hade jag med mig ett par ballerinor att promenera till och från visningen i.

Den vackra lokalen i Vinterviken efter visningen.

Blogghörna på Berns, där bland andra Frida Fahrman och Pamela Bellafesta satt. Flitens lampa (eller i a f Apples logga) lös.

MAC, under ledning av Caroline Davidsson, gjorde mejk till Rützou

….och Steve Terry med sitt You-team gjorde tillsammans med Schwarzkopf håret till samma visning. Den missade jag tyvärr…

…eftersom jag hade en dejt med Tomas Lenneryd, ansvarig makeupartist för Max Factor och mannen bakom flera av veckans visningssminkningar. Imorgon blir det bland annat Stylein och Carin Wester som han har skapat spännande makeuper till. Då hoppas jag kunna fånga lite fler modeller på bild.

 

PS Tack Tomas, denna bedårande blommiga whoopie cake smakade ljuvligt.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här
Fler bloggar