Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

L’Oréal har en ny talesperson. Det är i och för sig inget nytt, företaget verkar ha signat i princip alla tungviktare i Hollywood (nu pratar jag givetvis tyngd på cineastiska meriter, de flesta kvinnliga skådespelerskor är knappast annat än myggviktiga).

Just den här personen är en av mina favoriter – den oemotståndlige Hugh Laurie. Jag blev förtjust redan när han spelade i Svarte Orm och så gjorde han Bertie Wooster på ett sätt som P. G. Wodehouse måste haft i åtanke när han skrev om den oduglige aristokraten.

De flesta känner igenom honom som Dr House. Och många blir nog förvånade att mannen bakom den misantropiske medicinaren faktiskt är britt. Och så rolig. Se här:

YouTube Preview Image

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här