Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Snart är det semestertider och bloggen får vila ut i juli. Ja, det kan alltid komma lite sporadiska inlägg, beroende på nyheter och internetuppkoppling. Delar av ledigheten kommer att spenderas i Frankrike och som alltid tar jag fram min sommardoft som jag burit på plats i södra Frankrike de senaste åtta åren. J’adore från Dior har jag bara på mig några ynka veckor om året, men bara en sniff från den snygga flaskan förflyttar mig raskt till sydligare, soldränkta breddgrader. Och det ska vara de fjäderlätta versionerna (alternativt skimrande oljor) , men cologne än parfym.

Lite fransk lektyr på det och ett glas blekt laxfärgat rosé från trakten och jag är en lycklig människa.

Glad sommar på er!

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här