Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Min knallrosa ghd har varit en trogen hårkompanjon i några år nu. Först var jag tveksam, jag behöver en plattång lika mycket som SJ behöver fler förseningar. Men fantastiske Jean-Pierre Barda förbarmade sig över mig och demonstrerade stylern (det är visst mycket mer än bara en plattång, skulle det visa sig) och skapade fantastiska mjuka vågor i mitt raka hår. Med lite övning har jag blivit lika bra. Nej, det är en lögn. Efter flera år kan jag få till vänster sida, men den högra är fortfarande under all kritik.

Hursomhelst, stylern är en så gott som daglig kompanjon. Och plötsligt kommer en liten, pytteliten uppstickare och visar sig vara klart konkurrenskraftig. Ja, den är i minsta laget (och finns visst i större storlekar, som jag inte testat – än ), men på sommarsemestern kommer den att vara oslagbar. Jag har visserligen en resestyler, men ger helt enkelt inte det resultat som min stora ghd. Det har inte så mycket med storleken att göra, inte heller tekniken, utan teknologin om jag förstått det rätt. Cloud Nines microstyler är perfekt i packningen och levererar snygg styling för sin ringa storlek. Hemma kommer jag dock att fortsätta vara min stora rosa stylern trogen.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här