Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Duktiga makeupartisten Susanne Persson som jag haft förmånen att jobba med några gånger har sedan ett drygt år tillbaka ett eget märke, Manasi makeup, och första produkten ut är Lyster cream bronze. I en generös burk på 55 gram finns en väldoftande (apelsinchoklad, säger min näsa), skimrande bronzingkräm. Tanken är att den ska användas över hela kroppen för att ge färg, lätt täckning och lyster.

Tyvärr är jag alldeles för ljus för att kunna ha den utan att bland ut den med lite olja eller bodylotion på kroppen eller dagkräm i ansiktet. Den är dessutom lite för röd för att funka på min hudfärg, men funkar fint att applicera som krämrouge och ger snyggt skimmer.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här