Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Mitt hår har blivit betydligt ljusare – och jämnare i färg. Elias på Haven tog sig an mitt multifärgade hår, rensade det från gamla färgrester och la in en härligt gyllenröd nyans (743 och 634 med lite 7, hälsar han) från nya Inoa Supreme. Just Supreme är framtaget för den som har mycket grått (även om jag inte har det än) och ger snygga, varma nyanser. Precis som ”vanliga” Inoa är det utan ammoniak.

Färgat hår kräver lite extra uppmärksamhet för att inte halka ur håret. Tvätta med schampo speciellt för färgat hår och skydda från solen, så håller sig färgen fint längre.

Och så har jag en massa härliga höstnyheter att rapportera om längre fram.  Att det blir mycket sotade ögon kommer knappast som en överraskning, men i nya, härliga färgskalor och skuggkombinationer. Jag hoppas hinna dela med mig innan jag tar en månads semester.

Nu ska jag börja packa.

 

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här