Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

När jag skrev om vårens och sommarens catwalkmode tittade jag  igenom hundratals bilder för att vaska fram trenderna.  En som inte kom med av förklarliga skäl är Junya Watanabe. Han skippade allt vad makeup hette och trädde vit trikå över modellernas huvud och lät knalliga peruker skymta fram under de obligatoriska hattarna.

Jag har hört talas om antimode, är det här antimejk? Och kan jag köra med det om jag inte har tid att sminka mig en måndagsmorgon som denna?

 

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här