Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Jag är absolut för att hitta innovativa och spännande sätt att inta kosttillskott. Jag tror att nutraceuticalmarknaden kommer att växa ännu mer och att det blir självklart att vi kompletterar kosten med ett piller (eller plåster eller vad nu vetenskapsmännen kan komma på) för att få bättre hy, hår etc. Men det krävs ju att det är rätt tillskott, i rätt dos och på ett sätt som vi verkligen kan tillgodogöra oss det.

Så i kategorin konstiga skönhetsuppfinningar (om än inte lika galet som drinkpåståendet) så är det att kunna äta sig väldoftande. Alla som överdoserat på vitlök (eller whisky, för den delen) vet att dagen efter så osar man bokstavligen ur porerna.

Ett amerikanskt ingrediensföretag har tillsammans med ett bulgariskt tagit fram Deo Perfume Candy, som får konsumenten att dofta gott, rapporterar Cosmetics Design. Hemligheten är geraniol, en färglös vätska som finns i växter som lavendel, vanilj och just  ros.

Att ”dofta rosor” kan komma att bli betydligt enklare framöver.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här