Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Att ta med sig en doft på resa – oavsett om det är till jobbet eller till fjärran semesterort – kan vara problematiskt. På senare år har det kommit några vackra förpackningar tänkta att ta med sig. Chanel har det åt sina dofter, som Coco Mademoiselle nedan.

Och Aqua di Parma har en reseförpackning i smidigt vitt skinn för sin Magnolia Nobile. Perfekt sommardoft för den som inte vill ha doft som drar varken åt citrus- eller kokoshållet.  Istället är det en sötare, storblommig doft som inte släpper elegansen för ett ögonblick. Kvinnan som bär den har i mitt sinne parfymflaskan nonchalant nedslängd i en vitflätad Tod’s-tote medan hon ligger tillbakalutad i en solstol i skuggan av ett magnoliaträd vid Comoskön. George Clooney befinner sig förmodligen i närheten. Aaaah.

På tal om män, varför finns det så få fina och praktiska parfymreselösningar för herrar?

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här