Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Ja, nu vet vi vad Tom funderat på när han legat i badet. Eller snarare, han har legat i på andra sätt och tagit fram en ny makeupserie. Visserligen har tidigare gjort sexigt somriga kollektioner för Estée Lauder (som även nu äger Tom Fords skönhetsdivision), men han säger sig ha längtat efter en mer komplett makeupserie i många år. Efter dofter och läppstift under sitt eget namn blir drömmen nu besannad. I nya kollektionen finns förutom ren makeup även (fler) dofter och hudvård. Allt är förstås för att citera Mr Ford själv både ”praktiskt och arkitektoniskt”.


Lara Stone och en både slät och skäggig Tom i glammig sjuttiotalsestetik (notera de vassa naglarna). Bild från WWD

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här