Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Just när man är som tröttast är det frestande att skippa rengöring och insmörjning. Men jag stålsätter mig och beger mig till badrummet.

Två minuter bör man vänta mellan varje applikation. Även om det känns som en evighet när timmen är sen. Just nu är det Paula Begoun Resist daily smoothing treatment, Estée Lauder Advanced night repair och Lancôme Genifique nutrics. Totalt sex minuter att fundera över morgondagen, borsta tänderna och ja, blogga lite.

Nagelgurun Essie Weingarten berättade för mig att det gäller även nagellack. Använd samma märke genomgående och vänta två minuter mellan varje lager, var hennes enkla råd fören snygg och hållbar manikyr.

 

 

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här