Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Jag missade Melanoma Monday. I år igen, kan tilläggas. Mycket irriterande. Och ännu mer irriterande att de bara öppnar sina dörrar till prickoroliga utan remiss en gång om året. Eller som en läkare uttryckte när jag frågade varför de inte gjorde det oftare, när det är så populärt och ofta fullbokat: ”Jamen då är det det enda vi skulle göra, att kolla födelsemärken. ” Och jag som trodde att det var bra, i en tid när hudcancer fortsätter att öka…

Jag har en del prickar som skulle behöva kollas, men det blir liksom aldrig av. Jag är dessutom högrisktyp: rödlätt med ljus hy och ljusa ögon, familjemedlem som haft hudcancer (tack och lov inte malignt melanom) och stark solexponering som barn. Som tur var är jag noggrann med solskydd och håller mig gärna i skuggan.

Myskincheck.se som La Roche-Posay ligger bakom, finns ett test (som bekräftar att jäpp, jag ligger i riskzonen) och en hel del matnyttig info. Jag blir riktigt upprymd när man kan klicka på ikonen ”Hitta en hudläkare”. Det leder dock till google, vilket är något av ett antiklimax. Det hade jag kunnat komma på själv.

Nivea har en egen app, som lanseras i mitten av månaden, som är mer handgriplig. Genom en GPS-funktion känner appen av var man är, kontrollerar UV-graden på den aktuella platsen och rekommenderar ett passande solskydd. Appen kan laddas ner via iTunes App Store i mitten av maj. Det finns även en mobilsajt,  http://m.sun.nivea.com, där vi icke-iPhoneanvändare kan gå in och kolla.

Så det finns inga ursäkter längre, varken för att sola säkrare eller för att kolla upp sina (potentiellt) farliga fläckar.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här
Fler bloggar