Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Håll för ögonen alla cyniker, för nu blir det romantik. Det kan inte ha undsluppit ens den mest kallhjärtade att det är Alla hjärtans dag idag.

Min man har redan förklarat att han vill ha Guerlains Cologne du 68, men det är oklart om det är specifikt kopplat till dagen, som han annars dissar rätt hårt. Han gillar att önska sig saker som är svåra att få tag i, men jag lyckades klara julen genom en kombination av resetillbehör i läder från Smythson och kashmirplagg.

Inte heller jag är ett fan av geléhjärtan (i så fall de från Sjölunda gård)  och framtvingad uppvaktning. Därför tänker jag inte vänta på att någon annan ska ge mig något, utan kärleksfullt skänka mig själv det jag helst vill ha. ”Self gifting is the best shopping” som min brittiska väninna säger.

Doft är ju intimt förknippat med romantik, liksom rosor. Är du ute efter en rosendoft, tycker jag att en varmare, sinnligare doft passar årstiden bäst. Allt från lättburet och lättillgängligt som Trésor från Lancôme till tyngre, mörkare Rose Noir från Byredo i andra ändan. Och däremellan har Les Parfums de Rosine något för alla.

Varför inte kombinera väldoft och kroppsvård (lägg till ett glas vin och en god bok för lite själavård också) i form av ett bad? Allra lyxigast är Chanels badoljor i No 5-serien, men jag gillar även The Body Shops Moroccan rose bath & massage oil, som kostar en bråkdel om än inte i lika badkarstjusig förpackning. Och Ren Moroccan rose otto bath oil, icke att förglömma.

Ännu bättre är att bli bortskämd och ompysslad på spa. Jag har fortfarande inte besökt Raison d’Etre på Grand Hôtel, men det ska det nog bli ändring på snart. Andra uppskattade behandlingar är massage, fotvård, en hår- eller ansiktsbehandling.

En annan passande present är en lyxig accessoar för håret. Själv gav jag mig själv en tidig sådan i en orange ask, en Twilly från Hermès. En nätt, långsmal liten sidenscarf som förutom att bäras i håret även kan knytas runt handleden eller handväskan.

Men jag erkänner – jag kan inte låta bli att hoppas på lite uppvaktning imorgon. Jag nöjer mig till och med med geléhjärtan, bara de är ekologiska sådana.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här
Fler bloggar