Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Första april? Nej, imorgon är det första december. Det är annars lätt att tro att det är ett skämt.
<br
>
Den italienska internetikonen, paparazzidarlingen och Vogue Nippons kreativa chef Anna Dello Russo släpper den 3 december en egen doft exklusivt på yoox.xom. Lagom till jul, alltså. Flaskan är i form av en sko, doften är söt vanilj. Jag erkänner, jag är ändå nyfiken.


Lady Gaga? Nej, Anna. Den extraordinära modemusan på Vogues 90-årsparataj i Paris, iförd Pucciklänning och Gareth Pughhuvudbonad

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här