Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Om en dryg vecka ska jag klippa mig. Jag har bestämt mig för att kapa av en decimeter eller två, vilket känns både skönt och läskigt på samma gång. Av alla skönhetsbehandlingar är just en klippning ett tillfälle att vara impulsiv och våga göra något oväntat. För en är säker – håret växer ut igen.

Emma Watson har upp bytt ut sitt långa hårsvall mot en cool pixieklippning och visar upp den i magasin och på röda mattan.

Innan henne har vi sett bland andra Mia Farrow, Annie Lennox, Carrie-Ann Moss, Robyn och Carey Mulligan i liknande coola klippningar. Framhäver fina, för att inte säga näpna, drag perfekt. Förmedlar attityd och elegans.

Och innan dess, för drygt femtio år sedan, var det Audrey.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här