Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Det är inte bara färgen på himlen idag – grått går igen på Diors nya nagellacker. Det franska modehuset har uppenbarligen kikat på sin kollega och konkurrent Chanel och lanserar en lacktrio, som först säljs exklusivt i Christian Diors butik på Avenue Montagne i Paris, samt i nya butiken på Bond Street i London.

De tre färgerna har fått namn efter Dioradresser i tre huvudstäder. Gris Montaigne, sidenslät och ljusgrå, hyllar Monsieur Diors favoritfärg, som även finns i inredningen på butiken på Avenue Montaigne. SATC-fantaster känner igen sig – det är det där Carrie faller pladask under sin regniga Parisvisit i slutet av serien.

Bond Street har lånat namn från gatan där Londonbutiken ligger och nyans från den engelska dimman, med lite extra blått i. Jäpp, i New York ligger affären på 57 gatan och nyansen NY 57th är en asfaltsgrå metallic i hyllning till stadens distinkta skyline.

Gris Montaigne kommer med vårlooken till Sverige i februari, de andra får man förmodligen bege sig till någon av metropolerna för att lägga vantarna på.


Diorgrått, här på stol modell större, från haute couture vår-sommar 2007.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här