Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

I fredags träffade jag en näsa. Ja, det satt förstås en hel person fast i den högt utvecklade näsan också. Mer om honom både i blogg och print längre fram. Tyvärr tyckte mitt sprillans nya minneskort att det var läge att lägga av (tack för det, Pixmania) så alla bilder försvann.

Istället lägger jag in en bild på några andra näsor.
Carlos Benaïm och Dominique Ropion är två av mina absoluta favoritnäsor, som jag träffade förra sommaren. Carlos har bland annat gjort Victor & Rolfs Flowerbomb och Eau Mega, Bulgari Jasmin Noir, Eternity for men och den underskattade Carolina åt Carolina Herrera. Dominique har gjort klassiker som Alien, Ysatis och – min personliga favorit – Carnal Flower.

Tillsammans har de bland annat knåpat ihop Calvin Kleins Euphoria, Armani Code for Women samt Wanted åt Helena Rubinstein. Inte illa jobbat.

Jag hoppas att de tillsammans eller var för sig snart har en ny, spännande och inte för kommersiellt utslätad doft på väg.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här