Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Även om avskavt nagellack numera räknas som en socialt accepterad manikyr finns det skäl att vilja ta bort ett lack i ett nafs, utan att torka ut naglarna för mycket. Istället för aceton innehåller de flesta removers numera etylacetat, en ättiksyreetylester som efterlämnar en relativt angenäm fruktdoft.

En av de mest väldoftande av alla removers är Chanel, medan Paul & Joe har snyggast flaska.

Deborah Lippmann Stripper to go är smartast med sin lilla enfingervante, indränkt med nog lavendeldoftande remover för att ta bort båda händernas manikyr. Perfekt för resan.

Priset som mest prisvärda går till Depends stora flaska (finns i en rad olika varianter för olika nageltyper och –behov) för en dryg femtiolapp, som jag köpte när den väldoftande, den snygga och den smarta tagit slut.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här