Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Filmen Hjärtslag öppnade Stockholms filmfestival igår. Regisserad av Xavier Dolan och så vacker, så gripande, så otroligt ickedigital. Inget textande, tweetande eller facebookande i denna franskkanadensiska kärlekstriangel.

Bara Audrey Hepburnretro.

Stilsäker Monia Chokri som Marie

Jag blev sugen på röda läppar, tjock eyeliner, vintageklänningar i stelt siden och knäppet av en kuvertväska när jag såg den.


Mac Beauty powder i Briar rose, L’Oréal Super liner duo och Lancôme L’absolu rouge i 173.

Jag blev också oerhört röksugen (det bolmades oavbrutet i drygt två timmar) trots att det var sju år sedan jag slutade.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här