Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Om det ges ut en kokbok om dagen i Sverige måste det lanseras en ”naturlig” hudvårdsserie i veckan. Minst.

Och precis som kokböckerna finns det bra serier och det finns dåliga. Jag har testat handkrämer från tre olika märken.

Danska ekomärket O.n.e. är relativt nytt. Handkrämen kommer i en rejäl tub på 125 ml, innehåller bland annat röd solhatt och vindruvskärneolja och doftar initialt ganska starkt, om än inte oangenämt.

Svenska Secuvie är utmärkt för känslig, torr hy, men doftar så starkt att jag var tvungen att tvätta av den. På plussidan förblev händerna mjuka även efter jag tvättat dem, å andra sidan är krämen ganska dyr med 298 kronor för 50 milliliter.

Mádara, som kommer från Lettland, är också ekomärkt och innehåller kakaosmör, solrosolja och jojoba. Den vinner genom en kombination av effekt, doft, pris (95 kr för 75 ml) och inte minst, snygg design.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här