Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Brazilian Blowout syns överallt. Men att få slätt, frissfritt hår har sitt pris, för frisör, kund och inte minst miljön – något som uppmärksammats de senaste veckorna. Redan för flera år sedan var den populära behandlingen (som då inte fanns i Sverige) på tapeten eftersom den innehöll formaldehyd.

För några veckor sedan stämde en kanadensisk advokatfirma Cadiveu, tillverkaren av Brazilian Blowout Solution. Nu har även en amerikansk advokatfirma inlett en grupptalan mot företaget, skriver Cosmetic Design.
Enligt Dallas-baserade Barron & Budd har konsumenter köpt produkterna i tron att de var formeldahydfri a– vilket var även vad tillverkaren uppgivit. Enligt tester gjorda i Kanada av regeringsstödda Health Group innehåller lösningen 12 procent formaldehyd, i jämförelse med den högsta tillåtna halten på 0,2 procent i kosmetika när det används som konserveringsmedel.

Cadiveu hävdar att halterna är en bråkdel, men erkänner ju i och med det att produkterna faktiskt innehåller formaldehyd. Bloggen Naturligt snygg har skrivit mer om detta. På Brazilian Blowoutshemsida står det dock att produkterna inte innehåller formaldehyd. Alls.
Den giftiga såpan fortsätter…

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här