Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Åh, lyckans ost är den som får åka på doftjakt i London! Då finns det ingen anledning att sniffa runt bland taxfreedofterna på flygplatsen, utan istället spara både skosulor och slantar.

Här har jag listat några av mina personliga favoriter:
Först finns det givetvis de fantastiska varuhusen med sitt stora, om än rätt standardiserade utbud av dofter. Selfridge’s, Harrod’s och Harvey Nichols har allt som finns här och lite till.

På Harrod’s ligger skönhetsinstitutet Urban Retreats på femte våningen. Går man förbi ingången till La Prairies spa hittar man Roja Doves Haute Parfumerie. En överdådig salong där det är parfymflaskor, inte juveler, som glittrar. En del är bara tacky, annat är fascinerande men stället är helt klart värt ett besök. Med lite tur kan man träffa självaste Mr Dove, i en klädstil som endast är snäppet sobrare än Liberaces.

Högsta lyx för näsan hos Roja Dove

Och från Liberace till Liberty’s. Mycket längre än till den imponerande doftavdelningen kommer jag oftast inte. Missa inte märken som Le Labo, Serge Lutens och Miller Harris.
Miller Harris har för övrigt sin ursprungliga butik på Needham Road kvar.

Ett annat märke med ett flertal väldoftande butiker är Jo Malone. Hennes dofter finns i alla former, från duschcrème till badolja och doftljus. En behandling med favoritdoften går också att boka. Jag gillar butiken på Brook Street

På en av mina absoluta favoritgator i stan, Mount Street, finns två butiker för den doftintresserade, Aesop och Annick Goutal. Aesops inredning är mörk och minimalistisk, Annick Goutals raka motsatsen.
Nicolai är ett litet dofthus med en butik på Fulham Road och en samling fina, franska dofter.

De allra mest parfymnördiga går till Les Senteurs på Elizabeth Street. Var beredd på att lägga både tid och pengar, men det är absolut värt det. Med lite tur och (experternas) skicklighet kommer du hem med en doft du är ensam om här.

Lycka till!

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här
Fler bloggar