Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

I dagens tidning kan man läsa om dekorerade kistor. Äntligen finns det roliga (om man nu får använda ordet i ett annars så sobert sammanhang)! Den underbara rosa med änglavingar är ett samarbete med svenska Fluffbabes.
Den självutnämnda ”lifestyle”-nätshoppen har en del finfina produkter, liksom en del inte lika förträffliga (sorry, även om jag älskar rosa skulle jag aldrig använda parfymerat toapapper i cerise. Och jag är inte heller galen i marshmallowdoftande kroppsprodukter. ) Men de försöker, de sticker ut och de gör sitt bästa för att blinga vår stundtals gråa vardag. Galoscher med Pariskarta under sulan? Love it!

Ett måste inför nästa tripp till Trikolorens huvudstad

Jag har köpt mina Holistic silk-tofflor och mitt sidenörngott från samma tillverkare där och imponerats av snabb leverans. Och även om det knappast är billigt blir man ändå glad när man får fakturan – för den är rosa.

Något att fundera på, Fortum?

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här
Fler bloggar