Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Våren kom till slut, om än nyckfullt och inte helt övertygande.
Och medan vi självklart (eller hur?) skyddar ansiktet mot solens strålar finns det en kroppsdel som är lätt att glömma. Händerna. När vi slipper handskar utsätts de för UV-strålning som åldrar dem i förtid. En handkräm med solskyddsfaktor är en bra investering (och behöver inte nödvändigtvis vara dyr) som förebygger fula fläckar och rynkor.

Jag har Carita Velvet glove spf 10 ståendes på hyllan i hallen så att jag inte glömmer bort att smörja in det sista jag gör innan jag går hemifrån. På jobbet har jag Dior Capture spf 15 och förutom var det Nivea DNAge Cell Renewal spf 15. En favorit med ännu högre skyddsfaktor är Lippman collection Rich girl spf 25.

Givetvis borde jag alltid ha en tub i handväskan också. Ähum, borde.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här