Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Om en dryg månad ankrar Diors doftskepp i Söderhavet. Första anhalten var Portofino för två år sedan, förra året var det Pondichery och i år är det Polynesien som får fint besök. Vanilj från Tahiti, tiaré, svartpeppar, mysk och kryddnejlika fräschas upp av citrus i olika former och förpackas i samma vackra flaska som sina föregångare.

Den exklusiva Escaleserien är verkligen en av mina favoriter, med välgjorda och vackra parfymer.

Det som kan låta pretentiöst och floskelfyllt doftar faktiskt precis så fräscht och exklusivt som man hade kunnat hoppas. Och en extra glad nyhet är att de två tidigare dofterna numera ingår i ordinarie sortiment.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här