Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Skönhetsjättarnas shoppingrunda fortsätter och senast ut är Estée Lauder, som snappar upp Smashbox. Det amerikanska makeupmärket grundades av två barnbarnsbarn till legendariske Max Factor och är mest känt för sin ”studio-inspirerade prestigemakeup”, med produkter som primern Photo finish och läppglanset O-glow.

Estée Lauder menar att man inte bara köper företaget för dess produktportfölj, utan även för dess expertis inom digitala och sociala medier. Låt oss hoppas att de låter Factorbröderna bibehålla kreativ kontroll och få fria tyglar att ta fram nya, innovativa produkter.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här