Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

En person jag gärna skulle vilja träffa är designern Karim Rasheed. Färgglada, finurliga och framförallt funktionella produkter och möbler är hans signum.
Jag älskar hans flaskor för KenzoAmour, små keramikskulpturer att samla på och tjusas av hans andra skapelser.

När hans Nutopia-serie för frisörsalonger finns i Stockholm måste det ju uppmärksammas – och inspekteras. På Chukrovuokta kan man tvättas i kurviga, kuvösliknande stolar (komplett med ipod shuffle-hållare) och beundra sin spegelbild i de snygga speglarna.

Även stolarna är sköna, kan jag intyga.

Tyvärr måste jag vänta några veckor till innan jag kan njuta av massage och färgspel med min hårtvätt.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här