Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Kall vinter och senkommen vår gör att blomsterprakten har låtit vänta på sig. Jag längtar efter en formidabel explosion av grönska och blommor. Förutom liljekonvalj ser jag mest fram emot att syrenen slår ut.

Näst bäst syrenen så här i vår är – åtminstone i doftväg – Aqua allegoria Flora nymphea från Guerlain.
Guerlain är dofthuset med en nära tvåhundraårig historia, som skapat oförglömliga klassiker som Mitsouko, Shalimar och L’Heure bleu, men även mindre minnesvärda dofter som Insolence och La Petit robe noir (lovande namn, nedslående doft).

Är man parfymintresserad och i Paris är ett besök på Maison Guerlain ett måste. Här finns en serie dofter, L’Art et la matiere, som bara säljs en trappa upp, bland guldmosaik och gyllenskimrande flaskor. Min favorit i serien är Angelique Noire, vaniljvarm och sensuell.

Hursomhelst, den lätta somriga serien Aqua allegoria får nytillskott varje vår. 22 dofter har hittills introducerats. För första gången släpps en Aqua allegoria i Sverige och syrén, honung och apelsinblomma gör Flora nymphea pudrig och söt utan att vara kväljande.

Två dofter som tangerar är En passant från Editions de Frederic Malle, med sin svala, eteriska syren och apelsinblomssinnliga Jabu från Mona di Orio. Båda finns att köpa på Première avenue.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här