Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Ett nytt måste i makeupväskan är Isadoras nya matta duoskuggor Light & shade matte eyeshadow, 99 kr. Ska jag klaga på något är det att skuggorna i min favoritduo, Sandy Beach Matte, ligger på tok för nära varandra nyansmässigt. Den mörkare nyansen är på pricken den perfekta soloskuggan för mig till vardags. Mullvadsbrun med lätt dragning åt lila gör att den lätt sveps på och passar till allt.
Dessutom är den förvånansvärt lik Giorgio Armanis skugga, både till konsistens och till nyans. Fulare förpackad visserligen, men bra mycket billigare.


Oumbärligt för ögonen:
Isadora Light & shade matte eyeshadow i Sandy Beach Matte
Giorgio Armani Manta Ray-duo från fjolåret
The Body shops utmärkta Big & curvy mascara
Shiseidos nödvändiga ögonfransböjare

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här