Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

1966 släpptes Edmond Roudnitskas legendariska skapelse Eau Sauvage för Christian Dior. Nu nylanseras doften i en serie hudvårdsprodukter med bland annat rakkräm och duschtvål.

Jag vill gilla den. Jag vill verkligen, verkligen det (flaskan! den banbrytande kombinationen! parfymören!). Och visst är den är ett mästerverk, men tyvärr känns den daterad. Lite för mycket farfar, lite för lite fashion för att jag skulle ge den till min man.

På samma sätt som jag har svårt att förlika mig med Joy, känner jag att det här är en doft jag får nöja mig med att beundra rent intellektuellt, med sin eleganta bergamott, sin luftiga, lysande hedione (för första gången använd i så hög dos i just Eau Sauvage) och svala lavendel.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här