Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Även i Storbritannien delades det ut skönhetspriser nyligen. Årets The Natural & Organic Awards, där Soil Association är en av arrangörerna, gick av stapeln för femtonde året i rad. Kategorierna var vitt spridda, som bästa detaljhandel och bästa textilprodukt.
Evolve Beauty vann bästa nya förpackningsdesign för sina 14 produkter. Förpackningarna kommer från 100 % återvunnen plast, varav en av dem, en luftfri flaska, sägs vara först på marknaden i sitt slag. Det är underbart att det går att göra snygga OCH miljövänliga förpackningar. Hoppas att resten av skönhetsindustrin uppmärksammar det.

Många av märkena som nominerats finns tyvärr inte i Sverige. Inte än, i alla fall. Undantaget är exempelvis Pukka after dinner organic herbal tea, som fick pris för bästa nya ekologiska livsmedel. Vinnaren av bästa ekologiska kroppsprodukt, Botanicals Mint & tea tree foot balm, är jag väldigt nyfiken på att prova för att lindra mina stackars svullna fötter.

Englandsresenärer, hör av er!

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här