Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Vår- och sommardofterna trillar in och kontoret fylls med doften av kokos, jasmin, citrus och melon. Härligt – om nu inte sommaren varit så långt borta. Just nu känns det mer hånfullt . Snön utanför fönstret och de få plusgraderna gör att en av vårens utmärkande nyheter känns extra rätt. The Different Company går mot strömmen (namnet förpliktigar, eller hur?) och Oriental Lounge är inte lätt och fräsch, utan en smekande, modern orientalisk doft. Sinnlig utan att vara för tung, en kryddig doft som värmer som en kashmirkofta.

Klyschigt, visst. Och ja, fleece värmer lika bra, men både pris- och kvalitetsmässigt är Oriental Lounge dofternas motsvarighet till en Loro Piana.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här