Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Flera av deltagarna på Swedish Beauty & Cosmetics Awards skulle vidare i ottan nästa morgon till Cosmoprof. Mässan, som räknas som den allra viktigaste i branschen, går av stapeln i Bologna en gång om året. Här letas nya, spännande saker, här testas produkter, här knyts det avtal och vänskapliga band.

Tyvärr kunde varken svenska agenturer eller inköpare på jakt efter sköna nyheter komma dit, så om du tycker att det är lite ont om nyheter i skönhetsdiskarna framöver, vet du vilket sexstavigt naturfenomen du ska skylla på.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här