Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Stora delar av Sveriges skönhetsindustri samlades igår på Berns för den tredje årliga Swedish Beauty & Cosmetics Awards. (Att många av de tillresta inte kom hem som planerat verkade inte dämpa entusiasmen.) 26 priser delades ut och hela listan med vinnare och motiveringar finns här.

Som jurymedlem är det så roligt att se vinnarnas lycka över utmärkelsen. Allra gladast blev nog Grazette, som vann pris för årets bästa svenska produkt, en kategori som var ny för i år. Jag hoppas att de glädjestrålande representanterna från det Göteborgsbaserade företaget kunde ta sig tillbaka till västkusten med både diplom och entusiasm i behåll.

Själv kom jag hem, likt Askungen före tolvslaget, med ömma fötter men fortfarande fantastiskt fint hår, snygg mejk och välmanikyrerade naglar. Tack Johan Berg på Chukrovukota , Suzanne Persson på Supreme Makeup och Aida på Pub Nails för att ni förvandlade mig!

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här