Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

För några veckor sedan blandade jag min egen hudkräm. Nej, jag var inte på plats i ett labb, jag var på Bistro Berns.


Ett ovanligt val av ställe kanske, men L’Occitane presenterade sin nya kräm Ma crème nature genom att låta oss hälla, skaka och vispa ihop var sin burk.


Enkla ingredienser – olivolja, sheasmör och vatten, bland annat – gör det till en kräm för hudvårdsminimalisten eller som ekokur, kanske.


Kul som present, men framför allt bra för att den på ett pedagogiskt sätt visar att produkter utan konserveringsmedel ska förvaras i kylskåp och appliceras med spatel om de förpackas i burk. Dessutom har de ett bäst-före-datum, i det här fallet sex veckor.

Foto: Arvin Hosseini

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här