Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Hetaste adresserna för håret just nu är Sturegatan och Birger Jarlsgatan. På Sturegatan ligger sedan länge Sachajuan, men för bara ett par veckor smygöppnade snygga Chukrovuokta, med ett gäng frisörer med förflutet just hos Sachajuan och Björn Axén. Vägg i vägg låg Wig, men salongen har slagit sig ihop med Aveda och öppnade Wig Aveda på Birger Jarlsgatan 22.


Salongen öppnade i förra veckan och kommer förutom hårvård även att erbjuda Avedas ansikts- och kroppsbehandlingar. I Wigs gamla lokaler ryktas det öppna ännu en salong.

Lite längre upp på Birger Jarlsgatan finns By Barda, ett stenkast därifrån Alto Ego och en trappa upp från gatan (med adress Regeringsgatan, om man ska vara petig) ligger Noir Stockholm.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här