Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Dagens skönhetsspaning i tidningen handlade bland annat om naglar i neutrala nyanser. Satinslätt, utan skimmer och välmålat är det ett skönt avbrott från bjärta kulörer och skira pärlermorpasteller.
Det behöver inte vara exakt hudnyans, snarare hudsmickrande. Och eftersom hudton varierar är det svårt att hitta en färg som passar alla. Några nyanser som smickrar min bleka hy med lite gul underton är följande:
Dusty Mocha från Scratch Nails är ljust den där nyansen av caffè latte som var populär på väggar för tio år sedan. En lite ljusare syster till slutsålda Particulière från Chanel. Mucho Dinero från Essie och OPI:s Sand in my suit är båda trofasta lack i min manikyrlåda. Båda märken har dessutom en nästan osannolik samling lack i ljust rosa och beiga nyanser.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här