Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

En tredje aktör har gett sig in i kampen om vad som verkar vara svenskarnas nya favoritdryck.
Friggs har tagit fram tre nya vitaminvatten som släpps andra veckan i april. Snilleblixten från företagets sida att kombinera två av sina produkter, frukt-/örttéer och kosttillskott har lett till en trio med namnen Guard, Vital och Beauty. Av de tre är Beauty klart bäst. Den är faktiskt den enda jag skulle dricka igen – och det kommer jag att göra. Roiboos med blåbärssmak och en rad b-vitaminer som är bra för hår och hud gör det till en behaglig törstsläckare och ett alternativ till säg, förmiddagslatten. Svenskt källvatten, mer vitaminer, något mindre socker (enbart fruktos) och bara naturliga färgämnen skadar inte heller i den hårdnande konkurrensen.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här