Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Inte helt otippad älskar jag vackra förpackningar. Jag samlar på parfymflaskor, grupperar små stilleben på toalettbordet och har svårt att slänga tomma askar. (De staplar jag istället i sonens rum med argumentet att han kommer att vilja leka med dem. )

Det är inte konstigt att vilja ha samma vackra ting på säg, badkaret, som på parfymhyllan. Därför är det så märkligt när badprodukterna till en doft släpps. En väldesignad glasflaska får sällskap av … en tub i trist plast.
Ett företag som fattat är Guerlain. De lät Ora Ito, som designat parfymflaskan till senaste doften Idylle, göra även kroppsprodukterna. I Sverige lanseras bodylotion och deoderantspray i veckan. Originalflaskans form återspeglas klart och den väldoftande kroppsvården finns på plastflaska, som är både stilfull och praktisk. Glas må ju vara hur lyxigt som helst, men det höjer inte humöret att tappa i golvet en grå måndagsmorgon.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här