Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Idag tjuvkikade jag på Tulipae Hortorum, en utställning om tulpaner på charmiga Observatoriemuseet. Jonathan M Singer, kirurgen som sadlade om till fotograf, var på plats och berättade för mig om sitt mastodontverk med samma namn som utställningen. Boken, i dubbel elefantfolio med 50 bilder av tulpaner, har han donerat till Kungliga Vetenskapsakademin i Carl von Linnés minne.

Foto: Jonathan M. Singer

Andlöst vackra bilder av vad många anser vara en relativt blygsam blomma pryder väggarna och är verkligen värt ett besök. Utställningen öppnar på lördag och håller på ända till den 31 augusti. Den som väntar till lite senare i vår med att besöka utställning får ytterligare en skönhetsupplevelse – på utsidan. 4 200 tulpanlökar har nämligen planterats runt omkring museet.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här