Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Jag dricker sällan läsk. Jag är inte förtjust i kolsyra om det inte finns i champagne och jag avskyr smaken av sötningsmedel.

Första gången jag såg vitaminvatten tänkte jag ”Idioti. För 25 spänn får man ett helt rör Berocca. ”
Så insåg jag att det inte alltid är läge att langa upp ett rör. Man blir lite trött på smaken också.
Visst, vatten är den bästa måltidsdrycken och törstsläckaren, men tro mig, man blir rätt trött på vatten – med eller utan bubblor – efter ett tag.

Jag insåg att vitaminvatten inte så dumt som alternativ till en fruktjuice eller Mer. Eller ett glas vin. Fullt med vitaminer för både hår och hud, inte bara tomma kalorier. Svenska Vitamin Well har funnits ett tag och nu har utmanaren – originalet, som Glacéau Vitamin Water är noga med att påpeka – kommit till Sverige.

Jag måste erkänna att jag går på smaken, inte vitamin- och mineralsammansättningen.
Favoriten bland båda är citrusvarianterna, Reload respektive Multi-V.
Däremot har jag svårt för den töntiga – och slarvigt översatta – copyn på Glacéaus etiketter. Som tur var är det bara att låta bli att läsa.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här
Fler bloggar