Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Händer det att du, precis som jag, fastnar framför så kallade ”infomercials” ibland? Du vet, de där glättiga programmen där överentusiastiska programledare säljer allt från ångstrykjärn till mineralmakeup.

Uppenbarligen är det folk som faller för säljargumenten – och alla kan inte vara typen som knappar hem något på datorn efter ett glas vin för mycket på kvällskvisten – för bolaget bakom, Guthy-Renker, lägger i år ned 200 miljoner dollar på annonsering världen över – främst korta tv-snuttar.
Dessutom har företaget knutit till sig sångarna Katy Perry och Avril Lavigne samt skådespelaren Jenna Fischer. De snygga damerna får miljondollargage, men Guthy-Renker har råd med det. Förra året drog Pro-Active in 830 miljoner dollar och i år förväntas försäljningen öka.

Men de är inte ensamma på den lukrativa aknemarknaden. Konkurrenter som Johnson& Johnson och Neutrogena lär trappa upp hudvårdsannonskriget.


Släthyade Jenna Fischer är het
Foto: Scanpix

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här
Fler bloggar