Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Även om nattkräm för kroppen låter onödigt lyxigt är den här burken en absolut favorit i badrumsskåpet. Den lätt myskiga och sensuella doften fungerar dock dygnet runt. Tyvärr fattade svenskorna inte riktigt konceptet med KenzoKi och det finns inte längre i Sverige.
KenzoKi består av först fyra, numera fem serier, för ansikte och kropp med olika dofter och egenskaper för olika stämningar och hudtyper. Den sensuella serien, Rice Steam, där Bare body night cream ingår, föll mig särskilt i smaken, men jag gillade även de innovativa produkterna i de andra serierna. Den härliga doften påminner om parfymen KenzoAmour, med sina inslag av ris, vanilj och exotiska blommor. Lika aptitligt som det låter.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här