Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

När jag ska boka tid för klippning/ansiktsbehandling/manikyr låter konversationen typiskt så här:
– Hej, jag behöver boka en tid.
– Jaha, när vill du komma?
– Så fort som möjligt! (Jag har sällan framförhållning.)
– Tisdag kl 15 har vi tid.
– Nä, då kan inte jag. Tidigare samma dag?
– Tyvärr inte. Torsdag kl 16?
– Äsch, då har jag möte/dagishämtning/tandläkarbesök. Fredag då?
– Vi har stängt fredagar.
– Va? Vem har stängt en fredag?

Ja, ni fattar. Jag hade äntligen hittat en tid för att få mina sönderbitna naglar och trasiga nagelband omhändertagna, när min manikyrist (förlåt, jag kan helt enkelt inte säga nagelteknolog) på Scratch Nails Åhléns City berättade att man kunde boka tid själv. På nätet. Dygnet runt. Briljant!

Jag gick in och testade. Lite för många steg och klickar man inte i en specifik behandling i den digra menyn tar det långt tid och sidan kan hänga sig. Knappast perfekt, inte så snyggt, men ändå funktionellt.

Senare samma kväll bokade jag bord på Bistro Nouveau på samma sätt.

Jag må vara gammeldags och föredra att prata med en människa, men ibland är det betydligt smidigare att göra allt (nästan) själv.

Vilket påminner mig, jag måste boka tid för nyårshårfix. Sent ute, jag?


Min julnyans, en snygg matt grå, med det charmiga namnet Just Mud

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här