Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Jag möter fortsatta motgångar från tekniska ting – allt från svajjigt mobilt bredband till trilskande blåtandsuppkoppling. Här skulle jag sagt god jul med en bild från ett vackert Skånelandskap, men ni får helt enkelt tänka er vita vidder, svarta träd och svartvita Skånelängor. Coco Chanel skulle finna inspiration i den skönt monokroma tavlan.

I mellandagarna är jag tillbaka igen, men innan dess hoppas jag att ni får en skön jul med mycket god mat, ännu bättre dryck och tillfälle för reflektion och kärlek.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här