Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

I lördags skrev jag om för- och nackdelar med naturliga ingredienser i hudvård. Tyvärr är det svårt att få plats med allt på en sida och jag kommer givetvis att återkomma i ämnet.

Vill du veta mer kan jag rekommendera följande länkar:

Intressant artikel från brittiska Times. Några år gammal, men fortfarande aktuell

Skönhetspolisens vassa omdöme och praktiska lista över naturliga ingredienser som kan framkalla irritationer och allergiska reaktioner.

Ecocert är en av organisationerna som certifierar ekologiska skönhetsprodukter. (Ja, det finns en engelsk sida också.)

En annan är brittiska Soil Association.

Svanen har startat Sminkuppropet för mer miljövänlig makeup – och andra skönhetsprodukter.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här