Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Är årets julklapp ett doftljus? Så mycket som jag pratat om det kan man ju undra. Och jag pratar på – idag i Stil i P1 kl 10.03 som handlar om modejulklappar. Även Ben Gorham, Byredos grundare, pratar om ljus som doftar gott, dess ursprung och betydelse för oss.

Just nu njuter jag av Voluspas Frost Pinecone som doftar frisk och barrigt, i brist på gran här hemma.

Fjolårets fynd, kan finnas att få tag på fortfarande.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här