Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Jag erkänner, jag är en vetenskapsnörd. Jag vill veta hur allt funkar, hur forskarna kommit fram till sina resultat och hur de påverkat oss i stort och smått.
Men om jag just nu nöjer mig med att bara betrakta festdeltagarna från en skönhetsvinkel sticker några saker ut. Herta Müllers röda läppstift och kopparfärgade skugga. Kristina Lugns för tillfället tämjda man. De alltid lika vackra prinsessorna och Maria Wetterstrands fantastiska uppenbarelse.

Dock en stilla vädjan till alla damer som lagt ner tid och pengar på klänningar och smycken, men låter håret vara vardagsvanligt:
Snälla, nästa gång kan ni väl besök en frisör och fixa en uppsättning, eller åtmistone en bra blowout. Inte skulle ni ha era vinterstövlar till galablåsan? Låt istället festen stiga er åt huvudet.

Jag har flera tips på bra salonger om ni behöver det..

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här